+ PKT
Nutramil complex Protein
Opis produktu
Baton Nutramil complex Protein jest produktem wysokoenergetycznym i bogatym w białko. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety. Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji. Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Składniki
- Wartość energetyczna 995 kJ/ 237 kcal
- Tłuszcz 9,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
- Węglowodany 19,8 g
- w tym cukry 12,6 g
- Błonnik 2,2 g
- Białko 16,8 g
- L-leucyna 3 g
- Sól 0,25 g
- Witamina A (µg RE) 164,4 µg
- Witamina D 5,2 µg
- Witamina K 15,6 µg
- Witamina C 42 mg
- Tiamina 0,4 mg
- Ryboflawina 0,52 mg
- Witamina B6 0,52 mg
- Niacyna (mg NE) 4,2 mg
- Kwas foliowy 49,2 µg
- Kwas pantotenowy 1,6 mg
- Biotyna 11,4 µg
- Witamina E (mg a-TE) 4,2 mg
- Sód 98,4 mg
- Chlorki 76,8 mg
- Potas 192 mg
- Wapń 328,8 mg
- Fosfor 151,2 mg
- Magnez 39,6 mg
- Cynk 2,3 mg
- Jod 23,4 µg
- Selen 7,8 µg
- Mangan 0,4 mg
- Chrom 6 µg
- Molibden 31,2 µg
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, rybo_awina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Dawkowanie
Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Producent
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
PL – 39-200 Debica, Pustynia 84F
tel. +48 146803200, fax +48 146803265
e-mail: kontakt@olimpmed24.com
olimpmed24.com
Dlaczego warto wybierać produkty Olimp Labs?
Stawiamy na wysoką jakość naszych produktów w trosce o zdrowie i dobre samopoczucie Klientów. Zobacz, jak realizujemy procesy, by spełniać powszechne wymagania i standardy branży farmaceutycznej.
Badania i rozwój
Cały proces produkcyjny objęty jest szczegółowymi kontrolami – od zakupu surowców i opakowań, poprzez produkcję, magazynowanie i transport. Wszystkie etapy produkcji systematycznie doskonalimy stosując nowoczesne rozwiązania technologiczne. Nie opieramy się tylko na certyfikatach dostawców, surowce poddajemy dodatkowym badaniom. Każdy z naszych produktów spełnia wymagania prawa polskiego i powszechnie stosowane standardy europejskie.
Kontrola jakości
Nasze linie produkcyjne realizują wysokie, farmaceutyczne wymagania stawiane produkcji leków i produktów medycznych. Spełniamy standardy prawa polskiego oraz powszechnie stosowane światowe normy w branży farmaceutycznej. Potwierdzeniem wysokiej jakości są nagrody i certyfikaty przyznawane Olimp Labs przez instytucje certyfikujące oraz środowiska naukowe i konsumenckie.
Ośrodek
Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Olimp Labs umożliwia w praktyce zachowanie wysokich standardów jakości i bezpieczeństwa w zakresie produkcji farmaceutyków i suplementów diety. W nowocześnie wyposażonych laboratoriach i pracowniach Ośrodka prowadzimy innowacyjne badania i analizy, w tym badania kliniczne i stabilnościowe produktów pilotażowych.
Współpraca
Ważnym elementem pracy Olimp Labs jest działalność naukowa ukierunkowana na farmację, dietetykę i fizjologię. Nasza wykwalifikowana kadra współpracuje z jednostkami naukowo-badawczymi, związkami sportowymi i sportowcami, doskonaląc formulacje wprowadzanych do obrotu produktów oraz świadcząc usługi doradcze dla jednostek zewnętrznych w kraju i za granicą.
Bezpieczeństwo
Jesteśmy odpowiedzialni za zdrowie i dobre samopoczucie naszych Klientów, stąd też przykładamy dużą wagę do dbałości o jakość stosowanych surowców. Dzięki stale prowadzonym analizom i badaniom zapewniamy potwierdzoną skuteczność produkowanych wyrobów.
Popularne produkty Olimp Labs
Tworzymy farmaceutyki i suplementy diety, które odpowiadają na Wasze potrzeby
Wysokie standardy
Nadrzędną wartością jest dla nas wysoka jakość produktów, która gwarantuje bezpieczeństwo. O wysokości naszych standardów świadczą posiadane przez nas certyfikaty (m.in. GMP, GLP).
Czytaj więcej