+ PKT

Olimp Collagen

BATON Z KOLAGENEM
Kup teraz
Skóra, włosy i paznkocie
Olimp Collagen
Baton 44 g
Żywność funkcjonalna
Dowiedz się więcej o programie  OLIMP PREMIUM CLUB

Opis produktu

Olimp Collagen™ to baton białkowy w składzie z hydrolizatem kolagenu rybiego.
Produkt dedykowany jest dla osób, które dbają o zdrowy wygląd skóry i poszukują funkcjonalnych przekąsek. Jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym, wysokobłonnikowym. Stanowi kompozycje niezbędnych składników odżywczych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako dodatek do codziennej diety.

W składzie produktu Olimp Collagen znajdziemy:

  • Kolagen rybi aż 5 000 mg hydrolizatu kolagenu rybiego,
  • Witaminę C – wpływającą na prawidłową produkcję kolagenu,
  • Biotynę – pomagającą zachować zdrową skórę,
  • Witaminę D – pomagającą utrzymać zdrowie kości i prawidłowe funkcjonowanie mięśni,
  • Mangan – chroniący komórki przed stresem oksydacyjnym.

Olimp Collagen to produkt z wyjątkową kompozycją składników. Baton o smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Składniki

Informacja żywieniowa1 baton (44 g)
  • Wartość energetyczna 717 kJ/ 172 kcal

  • Tłuszcz 8,4 g

  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g

  • Węglowodany 9,6 g

  • w tym cukry 0,97 g

  • w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 8,1 g

  • Błonnik 8 g

  • Białko 8 g

  • Sól 0,13 g

  • Witamina C 40 mg (50%*)

  • Witamina D 2,5 µg (50%*)

  • Witamina A 400 µg (50%*)

  • Biotyna 25 µg (50%*)

  • Mangan 1 mg (50%*)

  • Kolagen 5 g

* RWS - referencyjna wartość spożycia.

Składniki

Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy. 2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.

Opakowanie zawiera 1 porcję (1 baton).

Dawkowanie

Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów. Baton stanowi dodatek do diety. Nie spożywać więcej niż dwa batony dziennie.  Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.

Producent

Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica

Logo
MOCNE STRONY

Dlaczego warto wybierać produkty Olimp Labs?

Stawiamy na wysoką jakość naszych produktów w trosce o zdrowie i dobre samopoczucie Klientów. Zobacz, jak realizujemy procesy, by spełniać powszechne wymagania i standardy branży farmaceutycznej.

01. Badania i rozwój
02. Kontrola jakości
03. Ośrodek
04. Współpraca
05. Bezpieczeństwo
01

Badania i rozwój

Cały proces produkcyjny objęty jest szczegółowymi kontrolami – od zakupu surowców i opakowań, poprzez produkcję, magazynowanie i transport. Wszystkie etapy produkcji systematycznie doskonalimy stosując nowoczesne rozwiązania technologiczne. Nie opieramy się tylko na certyfikatach dostawców, surowce poddajemy dodatkowym badaniom. Każdy z naszych produktów spełnia wymagania prawa polskiego i powszechnie stosowane standardy europejskie.

02

Kontrola jakości

Nasze linie produkcyjne realizują wysokie, farmaceutyczne wymagania stawiane produkcji leków i produktów medycznych. Spełniamy standardy prawa polskiego oraz powszechnie stosowane światowe normy w branży farmaceutycznej. Potwierdzeniem wysokiej jakości są nagrody i certyfikaty przyznawane Olimp Labs przez instytucje certyfikujące oraz środowiska naukowe i konsumenckie.

03

Ośrodek

Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Olimp Labs umożliwia w praktyce zachowanie wysokich standardów jakości i bezpieczeństwa w zakresie produkcji farmaceutyków i suplementów diety. W nowocześnie wyposażonych laboratoriach i pracowniach Ośrodka prowadzimy innowacyjne badania i analizy, w tym badania kliniczne i stabilnościowe produktów pilotażowych.

04

Współpraca

Ważnym elementem pracy Olimp Labs jest działalność naukowa ukierunkowana na farmację, dietetykę i fizjologię. Nasza wykwalifikowana kadra współpracuje z jednostkami naukowo-badawczymi, związkami sportowymi i sportowcami, doskonaląc formulacje wprowadzanych do obrotu produktów oraz świadcząc usługi doradcze dla jednostek zewnętrznych w kraju i za granicą.

05

Bezpieczeństwo

Jesteśmy odpowiedzialni za zdrowie i dobre samopoczucie naszych Klientów, stąd też przykładamy dużą wagę do dbałości o jakość stosowanych surowców. Dzięki stale prowadzonym analizom i badaniom zapewniamy potwierdzoną skuteczność produkowanych wyrobów.

Dlaczego olimp labs?

Wysokie standardy

Nadrzędną wartością jest dla nas wysoka jakość produktów, która gwarantuje bezpieczeństwo. O wysokości naszych standardów świadczą posiadane przez nas certyfikaty (m.in. GMP, GLP).

Czytaj więcej